Om registret

Frivillighed forpligter

Foreningen Det Danske Katteregister er en selvstændig forening stiftet af Den Danske Dyrlægeforening, DOSO (Dyreværnsorganisationernes Samarbejdsorganisation), Dyrenes Beskyttelse, Dyrefondet, Felis Danica og Kattens Værn. Formålet er at skabe ét landsdækkende katteregister og sikre, at landets katte kan blive registreret effektivt og professionelt direkte gennem landets dyrlæger. Foreningens formand er Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse Jens Jokumsen, næstformand er fagdyrlæge Lars Bloch, Frederiksværk Dyrehospital.

I Danmark er det endnu ikke lovpligtigt at registrere katte. Det er noget, man gør frivilligt, fordi man står ved sit ejerskab og sit ansvar over for dyret. Mere end 650.000 katte er gennem årene blevet registreret frivilligt i registeret. Og registrering er den eneste reelle mulighed, der er for at få sin kat tilbage eller få at vide, hvad der er hændt den, når katten er forsvundet. Det er ingen garanti, men det almindelige, medmenneskelige og dyrevenlige netværk, der hvor nogen finder en kat og gør sig lidt ulejlighed for at hjælpe den via registeret, bringer hver dag forsvundne katte tilbage til deres ejere.

Det Danske Katteregister arbejder på at få en lovgivning på plads, der sikrer kattene gennem registrering, i mellemtiden sikrer vi og de mest ansvarsbevidste katteejere kattene ad frivillighedens vej. Registret kan optage alle øre- eller chipmærkede katte. Du kan undersøge, om din kat allerede er registreret ved at slå den op under menupunktet 'Søg efter kat'. Hvis du ikke finder din kats oplysninger ved søgningen, kan du henvende dig til en dyrlæge og få katten registreret - det koster 145 kr. Du får også digitalt adgang til Min side, hvor du selv kan foretage ejerskifte eller efterlyse din kat.

Når din kat er registreret, er den ikke kun sikret i Danmark, men i store dele af Europa gennem Europetnet, en søgeportal der gør det nemt at genforene ejere med deres forsvundne husdyr i Europa. Se hvilke lande her.